ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε αναρμόδιος…

Εικόνα του άρθρου Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε αναρμόδιος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2020, 00:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν την κατάθεση της παρούσας ερώτησης για το νέο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων (ή πιο συγκεκριμένα για το νέο… νέο κλειστό γυμναστήριο), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει κι άλλη μια σχετική ερώτηση τον Νοέμβριο του 2019.

Τότε, οι βουλευτές ρωτούσαν για την τύχη του έργου ανέγερσης γυμναστηρίου στον Βοτανικό, το οποίο είχε εντάξει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον προγραμματισμό της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι μόνο.

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης αφορούσε τις τότε δηλώσεις περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη για συμφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεταφορά στα Γιάννενα του κλειστού γηπέδου (των 15.000 θέσεων) στο πλαίσιο της ανάγκης της Lamda Development να φύγει το γήπεδο από το Ελληνικό. Οι βουλευτές ζητούσαν τότε συγκεκριμένα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία για το ενδεχόμενο αυτό της μεταφοράς του γηπέδου.

Στην ερώτηση εκείνη, που απευθυνόταν στους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απάντησε μόνο (όπως απάντησε) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο δεύτερος υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, απέστειλε στη Βουλή ένα έγγραφο χωρίς απαντήσεις επί του θέματος. Κι εδώ ακριβώς είναι το ενδιαφέρον στοιχείο, ο λόγος της μη απάντησης, όπως αυτός προκύπτει από τα έγγραφα της Βουλής. «Σχετικά με την ερώτηση […], σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων» αναφέρεται.

Ο κ. Γεωργιάδης θεώρησε τον εαυτόν του δηλαδή αναρμόδιο για τα «διαλαμβανόμενα». Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο ίδιος υπουργός, με τον οποίο ο κ. Καχριμάνης συζητά, όπως έχει συζητήσει και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back